SE
M

Vad är menstruella problem och vad bör du veta om ämnet? Livmodern är ett päronformat organ som ligger mellan urinblåsan och tarmarna. Den består av två delar – livmoderhalsen och livmoderkroppen. Det finns äggledare på båda sidor om livmoderkroppen.

De innehåller ämnen som behövs för produktionen av mogna ägg. Livmodern är klädd med endometrium, och om ingen befruktning sker bryts endometriet ner och lämnar kroppen som en del av menstruationsblödningen. Menstruationsblödningen innehåller även blod och slem från livmoderhalsen och slidan.

Faser av menstruationen

Första menstruationen inträffar vanligtvis mellan 12 och 13 års ålder.

Längden på den månatliga cykeln kan vara mycket oregelbunden, men en normal cykel kan vara 20 till 40 dagar lång. Cykeln förlängs vid 46 års ålder och når i genomsnitt 31 dagar vid 49 års ålder.

Den genomsnittliga blödningsperioden varar i 6 dagar, men det bör noteras att cirka 5% av friska kvinnor har blödning som är kortare än 4 dagar och 5% längre än 8 dagar.

Menstruationen upphör naturligt under graviditet. Vissa kvinnor fortsätter att ha oregelbunden blödning. Efter den tiden återkommer vanligtvis menstruationen och kvinnan blir fertil igen. Premenopaus börjar när intervallet mellan blödningar blir längre och slutar med att menstruationen helt upphör. Menopaus inträffar vanligtvis runt 51 års ålder.

Menstrualni problemi

Varför uppstår oregelbundna cykler?

Oregelbundna cykler avviker från den normala varaktigheten. Tillfällig variation i cykellängd är normalt, men om detta tillstånd fortsätter bör du kontakta din gynekolog.

Kvinnor stöter oftast på följande oregelbundenheter: Amenorré – plötslig upphörande av cykeln, och blödning är frånvarande i 90 dagar. Blödning som varar längre än 8 dagar, menorragi – tung blödning.

  • Polyomenorré – kortare cykelduration,
  • Oligomenorré – längre cykelduration,
  • Variation i cykelduration i mer än en vecka,
  • Dysmenorré – mycket smärtsam menstruationsblödning,

Vissa händelser och processer i kroppen, såsom graviditet, perioden efter graviditet och perioden runt klimakteriet, kan påverka menstruationscyklerna. Ätstörningar – anorexia, bulimi och fetma – stör signifikant den hormonella balansen. Även polycystiskt ovariesyndrom, cancer, endometrios, fibroider, etc.

Kraftiga smärtor och kramper

Denna typ av smärta är en normal företeelse och orsakas av hormonella förändringar. Därför kan smärtor och kramper uppstå alltid, ibland eller aldrig. De aktiveras vanligtvis av sjukdomar och virus, eller kanske även vissa stressande livsförändringar. Även om kramper är mycket vanligt hos kvinnor bör du veta att svår smärta inte bör vara en normal företeelse. Och att du bör kontakta din gynekolog om sådana situationer fortsätter.

Vissa studier har visat att hos vissa kvinnor uppstår smärtsamma perioder på grund av ökade nivåer av prostaglandiner i livmoderslemhinnan. Faktum är att de finns i endometriet och i menstruationsblödningen. Och detta orsakar mer intensiva sammandragningar i livmodern och blodkärlen.

Kraftiga smärtor och kramper kan också orsakas av vissa förändringar i kroppen, såsom endometrios, inflammation i bäckenorganen, förträngning av livmoderkanalerna, fibroider på livmodern och stora cystor på äggstockarna.

Menstrualni problemi

Kraftig menstruation

Precis som allt om cykeln och menstruationsperioden hos kvinnor är individuell, är också mindre eller mer riklig menstruation en individuell fråga. Normal blödning är blödning som varar mellan 2 och 7 dagar och styrkan i blödningen är vanligtvis normal.

Men om menstruationen blir så riklig att du inte kan kontrollera den alls med hygienprodukter bör du informera din gynekolog om detta så snart som möjligt.

Hälften av kraftiga perioder beror på förändringar som polycystiskt ovariesyndrom, fibroider, adenomyos och polyper. Även några av de farligare sjukdomarna som livmoderhalscancer eller tumörer som utsöndrar östrogen.

ASHWA WOMEN – för att stärka kvinnans immunförsvar och lindra menstruationsbesvär

Vill du ha en normal menstruationscykel utan smärta och problem under blödningen? Undrar du om det finns en naturlig produkt som kommer att reglera din menstruation? Vi har svaret för dig!

Ashwa Women är en produkt som speciellt är formulerad för kvinnor, baserad på ashwagandha med tillsats av D3 och B-vitaminer, folsyra och rödklöver (trifolium pratense flower), som har en lång tradition av användning som en rengörare för blod- och lymfsystemet.

Den är avsedd för kvinnor för att stärka immunförsvaret, lindra obehagliga menstruationsbesvär och stärka livmoderns allmänna hälsa.

Ashwa Women har även en gynnsam effekt under klimakteriet och används för att lugna stress, spänning och depression hos kvinnor.

Om du vill reglera din menstruationscykel på ett naturligt sätt är ASHWA WOMEN rätt lösning för dig, och du kan beställa det HÄR.