SE
M

Vad är testosteron, varför är det viktigt och hur viktigt är det för en mans hälsa? Det är ett manligt könshormon som även kvinnor har i mindre utsträckning. För män innebär mer testosteron att de blir starkare, mer muskulösa, mer kampinriktade och även mycket mer sexuellt potenta.

Män producerar testosteron i testiklarna och binjurarna och utsöndrar mycket stora mängder av detta hormon, i genomsnitt cirka 260-1000 nanogram per deciliter blodplasma.

Hur kroppen utnyttjar det tillgängliga testosteronet hos män beror på antalet receptorer i den manliga kroppen. Så hos en man med ett stort antal receptorer på viktiga platser blir alla effekter av testosteron förverkligade, även när de producerar det i mindre mängder.

Om en man har testosteronreceptorer på sina talgkörtlar kommer hans kropp till exempel inte vara mycket hårig och han kommer inte ha oljigt hår eller problemhud.

Fördelar och nackdelar hos män som är relaterade till testosteron är individuella.

Testosteron

Vad ska man ta om man har låga nivåer av testosteron?

Det mest betydelsefulla i en sådan situation är först och främst reglering av stress och förbättring av det övergripande hälsotillståndet. Du bör ha regelbunden och kvalitativ sömn och gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt om du är överviktig.

Om testosteronnivån är kliniskt mycket låg skulle det kräva mer aggressiv behandling där din läkare skulle ordinera ett läkemedel som skulle få hypofysen att producera mer testosteron.

Det finns många andra sätt att öka nivån av detta hormon, men i alla fall bör du rådfråga din läkare om behandlingsalternativ.

Vilka är tecknen på låga nivåer av testosteron?

Tecken på låga nivåer av testosteron inkluderar:

Brist på sexuell lust!

Testosteron är bränslet som ökar mäns sexuella lust. Om testosteron är bristfälligt har personen ingen lust. Även om sexuell lust varierar från person till person finns det betydligt mindre intresse hos personer som har för låga nivåer av detta hormon.

Problem med erektion!

För låga nivåer av detta hormon ger problem med erektion, så även om lusten till samlag inte har försvunnit helt kommer mindre testosteron inte att tillåta det att inträffa. Vid upprepade problem med erektion bör du definitivt uppsöka en läkare.

Förlust av muskelmassa

Testosteronbrist kommer också att märkas hos personer som är extremt fysiskt starka. Deras styrka kommer att minska liksom muskelvolymen. Hos sådana personer kommer inte ens mycket intensiv träning att hjälpa massan att återvända.

Ökning av fettvävnadsproportionen

När muskelmassan minskar på grund av brist på testosteron uppstår en stark ansamling av fettvävnad. Hos män sker detta vanligtvis på buken och nedre delen av ryggen.

Trötthet och brist på motivation

Om en man är intensivt trött utan någon speciell anledning kan det vara möjligt att nivån av detta hormon är mycket låg. Tillsammans med trötthet lider män med låga nivåer av testosteron ofta av brist på lust för någonting.

Humörsvängningar och irritabilitet

En reducerad nivå av detta hormon kan leda till känslor av depression och ångest, oro och panikattacker samt plötsliga känslor av sorg och psykisk maktlöshet. Brist på testosteron leder till en obalans av hormoner, vilket direkt påverkar humörsvängningar. Om du lätt blir irriterad och är ”ur balans” är det dags att besöka en läkare.

Hur kan man kompensera för bristen?

När testosteron är bristfälligt och din kropp inte producerar tillräckligt med hormon eller alls, är det första som rekommenderas att självklart besöka en läkare. Genom att tillämpa adekvat behandling återställs kroppsfunktioner och återgår till det normala.

På vilka sätt kan du hjälpa dig själv?

Övervikt är mycket starkt förknippat med testosteronbrist hos män, så du bör anstränga dig för att gå ner i vikt på ett hälsosamt och säkert sätt.

  • Undvik en diet med lite kolhydrater och hög proteinhalt.
  • Ät mer enkelomättade fetter eftersom forskning har visat att män som äter mer enkelomättade fetter har högre testosteronnivåer.
  • Du hittar dem i valnötter, mandlar, hasselnötter, etc.
  • Undvik alkoholhaltiga drycker!
  • Få tillräckligt med kvalitativ sömn.
  • Träna! 

ASHWA TESTO – för att naturligt öka testosteronnivåerna

Om du vill behålla eller öka din naturliga produktion av testosteron eller om du vill hitta ett sätt att öka nivån av testosteronproduktionen är Ashwa Testo perfekt för dig.

Ashwa Testo innehåller förutom ashwagandha också andra effektiva komponenter som växten tribulus terrestris med en andel på 90% saponiner och maca-växten (Lepidium meyenii) som verkar synergistiskt med ashwagandha och säkerställer att den naturliga processen av testosteronproduktionen hålls på maximala nivåer.

Ashwa Testo som kosttillskott kan ha kraftfulla effekter när det gäller reproduktiv hälsa, det vill säga när det gäller att öka nivån av testosteron, ett naturligt hormon hos män.

Det hjälper till att lösa symtomen på nedsatt spermamotilitet och bidrar till manlig fertilitet.

Köp Ashwa Testo HÄR