SE
M

Mental hälsa definieras som ett tillstånd av välbefinnande där en person kan uppnå alla sina mål och potential och hantera alla andra situationer i livet. En person som är i ett normalt mental tillstånd kan bidra till samhället och gemenskapen, fungera normalt och hantera de vanliga stressfaktorerna och problemen i livet.

En mentalt frisk person är full av optimism, är nöjd och fungerar självständigt på vägen till framgång.

Tyvärr har många unga människor, liksom personer i sina mogna år och, tyvärr, barn, mentala problem som tyvärr främst orsakas av en dålig eller giftig miljö.

De vanligaste tecknen på nedsatt mental hälsa är låg självkänsla, en känsla av att inte bli accepterad, missförstådd och osäker, till och med bli avvisad.

Mentalno zdravlje

Hur förbättrar man den mentala hälsan?

Var aktiv

Sinnet är nära kopplat till kroppen, och motion och idrott kommer att befria dig från nervositet, stress och spänning. Aktivitet förbättrar också sömnen och främjar återhämtning från panikattacker och ångest. Dessutom främjar fysisk aktivitet bättre minne och koncentration.

Det har visat sig att motion spelar en roll i förebyggande och behandling av mild och måttlig depression och ångest.

Det har också visat sig att promenader förbättrar sinnestillståndet. En trevlig promenad i naturen, i grönskan, kommer att slappna av ditt sinne.

Sömn är mycket viktigt

Det har ännu inte undersökts hur länge det skulle ta innan döden inträffar, det vill säga hur länge en person skulle överleva utan sömn. Brist på sömn påverkar koncentration och humör, men försvårar också emotionell intelligens.

Personer som inte kan sova genom natten kan ta igen förlorad sömn under dagen genom korta perioder av sömn. Det är mycket viktigt att se till att få tillräckligt med sömn så att hjärnan och kroppen kan vila och förbereda sig för resten av livet.

Mentalno zdravlje

Ät bra

En hälsosam och balanserad kost är mycket viktig för kroppen men också för sinnet. Brist på mineraler, vitamin B12, järn kan orsaka dåligt humör och leda till ett sämre mentalt tillstånd. Försök att äta en balanserad kost.

Undvik alkohol och rökning

Alkoholhaltiga drycker, tobak och rökning är mycket dåligt för organismens allmänna tillstånd. Förutom att skada den fysiska hälsan är dessa saker också mycket dåliga för den mentala hälsan hos varje individ.

Långvarig användning av dessa ämnen kan orsaka brist på tiamin (vitamin B1), vilket är viktigt för vår hjärnas funktion. Dess brist kan leda till allvarliga problem med minnet, koordinationen, förvirring och synproblem.

ASHWA STRESS – för bättre mental hälsa och starkare koncentration

Det som är mycket viktigt i den moderna tiden är framför allt att det nu finns tillräckligt utvecklad medvetenhet om sådana saker. Mental hälsa är mycket viktig för att förbättra och förbättra din livsstil.

I enlighet med detta har vi utvecklat en unik, dedikerad produkt, Ashwa Stress, som i kombination med valerian och effektiva vitaminer från B-gruppen kan hjälpa till att effektivt lindra och lösa dessa symtom.

Det antas att Ashwagandha har en positiv effekt på HPA-axeln, som reglerar kroppens respons på stress, samtidigt som den ofta används inom ayurvedisk medicin för att minska ångest och förbättra kognitiv funktion.

Valerian som ingår i Ashwa Stress används för nervositet och ångest, medan en särskilt utvald och formulerad grupp B-vitaminer deltar i produktionen av signalsubstanser som serotonin, vilket skyddar receptorer från överdriven stress.

Ashwa Stress i kombination med valerian och effektiva B-vitaminer kan effektivt hjälpa till att lindra och lösa stresssymtom.

Om du också vill ha din dos av antistressbehandling kan du beställa ASHWA STRESS HÄR.